De Helende Reis | The Journey | Coaching en bewustwording
Header

The Work

The Work van Byron Katie is een vorm van zelfonderzoek. Door middel van 4 vragen geeft “The Work” je de mogelijkheid om de gedachten en overtuigingen te ontmantelen, waardoor de storende of pijnlijke daaraan gekoppelde emoties ook niet meer opkomen. Door de realiteit te aanvaarden zoals deze is kunnen we een onvoorstelbare vrijheid en vrede ervaren.

Hoe werkt The Work?

The Work  is een manier om problemen van binnenuit op te lossen. Je gaat naar een negatief gevoel zoals stress, woede, verdriet, teleurstelling of verwarring. Dan ga je bij jezelf na welke gedachte aan dit gevoel vooraf gaat. Je onderzoekt het effect van je (onbewuste) overtuigingen, ontrafelt ze en maakt ze ongedaan dan wordt het denken helder. Het resultaat is evenwicht, rust, meer plezier in je leven, een gevoel van opluchting en bevrijding, meer energie, verbeterde relaties verminderde woede/verdriet geestelijke helderheid en heldere eerlijke communicatie.

Verwarring maakt plaats voor helderheid. Onvrede maakt plaats voor Vrede. Het fijne is dat als je je door een aantal keren “The Work” door een gecertificeerd therapeut laat begeleiden, je de vaardigheid zelf kan gebruiken op je eigen tijd in je privé situatie.

“The Work” kan gezien worden als eenvoudige bondige vorm van psychotherapie, waarin een synthese lijkt te zijn gevormd door elementen van psychoanalytische psychotherapie, cognitieve/behavioristische psychotherapieën en aandacht training gebaseerd op psychotherapie.

Methodiek van The Work

The Work gebruikt bekende psychotherapeutische methoden zoals geleide imaginatie, rollenspel, en cognitieve herstructurering. The Work staat mensen niet alleen toe hun pijnlijke gedachten en overtuigingen te onderzoeken, maar ook inzicht te krijgen in hun onbewuste projecties zonder gehinderd te worden door schaamte over wat zij gewoonlijk gewend zijn te moeten verdedigen.

Wanneer je The Work doet, zie je wie je bent doordat je gaat zien hoe je denkt over hoe andere mensen zijn. Uiteindelijk zul je inzien dat alles buiten jezelf een weerspiegeling is van je eigen denken. Jij bent de verhalenverteller, de projector van alle verhalen en de wereld is het geprojecteerde beeld van jouw gedachten. Sinds het begin der tijden hebben mensen gepoogd de wereld te veranderen zodat ze gelukkig zouden zijn. Dat heeft nog nooit gewerkt omdat dit het probleem van de verkeerde kant benaderd.

Wat The Work ons biedt, is een manier om de projector—het denken—te veranderen in plaats van het geprojecteerde. Het is alsof er een stofje op de projectorlens zit. We denken dat er een vlek op het scherm zit en we proberen de een na de andere persoon te veranderen, ongeacht op wie de vlek lijkt te verschijnen. Maar het is zinloos om te proberen geprojecteerde beelden te veranderen. Zodra we ons realiseren waar het stofje zit, kunnen we de lens zelf schoonmaken. Dit is het einde van lijden en het begin van wat geluk in ‘het paradijs’.

Neem contact op

Wil je meer weten over wat De Helende Reis voor je kan doen en ben je geïnteresseerd in the Journey, healing of reading?

Neem dan contact met me op, ik maak graag even tijd voor je vrij.

Uw naam (graag invullen)

Uw email (graag invullen)

Telefoonnummer

Je bericht:

Leave a Reply