De Helende Reis | The Journey | Coaching en bewustwording
Header

Vechten met de realiteit

Je kunt zoveel denken, dat je er aan gaat lijden. The Work maakt je bewust welke gedachten het onaangename gevoel in je lichaam veroorzaken. Veel van de minder prettige ervaringen worden niet verwerkt en niet onderzocht, maar opgeslagen in je lichaam en geest.

Vaak ook raakt een gebeurtenis vastgezette gedachten en overtuigingen, en het maakt dat bekende pijn en emoties in je wakker worden. Pijn en emoties die vroeger geparkeerd waren en die dus al langer in je aanwezig zijn. Je zou zelfs kunnen zeggen dat sommige gebeurtenissen in je huidige leven, de oude, eerder ervaren pijn en emoties die in je lichaam opgeslagen zijn, naar voren halen, zodat je er bewust en vrij van kan worden. Vrij zijn van pijn en oordelen. Op momenten van emotie, op momenten van boosheid, verdriet, verzet, enz. zeggen we gewoonlijk geen “JA” tegen het leven.

- Een niet onderzocht denken is een wereld van lijden-

Vier vragen die je leven veranderen

We lijden alleen als we een gedachte geloven die in strijd is met wat is. Wanneer het denken volkomen helder is, is dat wat is, dat wat we willen. Als je de realiteit anders wilt hebben dan zij is, kun je net zo goed proberen een kat te leren blaffen. Je kunt het blijven proberen, uiteindelijk zal de kat naar je kijken en “miauw” zeggen. Willen dat de realiteit anders is dan zij is, is hopeloos.

En toch, wanneer je goed oplet, zul je merken dat je dit soort gedachten tientallen keren per dag hebt. ‘Mensen zouden aardiger moeten zijn.’ ‘Kinderen zouden zich beter moeten gedragen.’ ‘Mijn man (of vrouw) zou het met mij eens moeten zijn.’ ‘Ik zou slanker (of knapper of meer succesvol) moeten zijn.’ Deze gedachten zijn een manier om de werkelijkheid anders te willen hebben dan zij is. Als je vindt dat dit deprimerend klinkt dan heb je gelijk. Alle stress die we voelen wordt veroorzaakt door te strijden tegen wat is.

Mensen die voor het eerst kennismaken met The Work zeggen vaak tegen me: “Maar het zou mij machteloos maken als ik mijn strijd met de realiteit stop. Wanneer ik de realiteit gewoon accepteer, word ik passief. Ik kan zelfs de wens om iets te doen verliezen.” Ik antwoord dan met een vraag: “Kun je werkelijk weten dat dit waar is?”

Wat geeft je meer macht?—‘Ik wou dat ik mijn baan niet kwijt was geraakt’ of ‘ik ben

mijn baan kwijt geraakt, wat kan ik nu doen?’

Het denken op papier zetten

De eerste stap van The Work is je oordelen opschrijven over een stressvolle situatie in je leven, uit het verleden, heden of toekomst. Over een persoon die je niet aardig vindt of over een situatie met iemand die je boos, bang of verdrietig maakt. (Gebruik een blanco vel papier of ga naar de The Work downloads  waar je o.a. het ‘Werkblad Oordeel over je naaste’ kunt downloaden en uitprinten.)

Neem contact op

Wil je meer weten over wat De Helende Reis voor je kan doen en ben je geïnteresseerd in the Journey, healing of reading?

Neem dan contact met me op, ik maak graag even tijd voor je vrij.

Uw naam (graag invullen)

Uw email (graag invullen)

Telefoonnummer

Je bericht:

 

Leave a Reply