De Helende Reis | The Journey | Coaching en bewustwording
Header

Je verslaving de baas

Verslavingen zijn aangeleerde manieren die een leegte opvullen en slechts tijdelijk werken.  Na een tijdje neemt het effect af en vragen we onszelf af wat we in godsnaam aan het doen zijn en waarom we niet kunnen stoppen.  Op dit moment ontstaan er vaak een laag zelfbeeld en gevoelens van schaamte, schuld en frustratie.

Er ontstaat dan een behoefte om het zichzelf herhalende patroon onder controle te krijgen.  Het is niet iets dat we doen, maar iets dat gebeurt; we hebben het niet in de hand.

Stop verslaving en conditionering

Een nieuw traject dat zorgt voor een doorbraak in verslavende en storende patronen in je leven: vrijheid vinden door los te komen van schadelijke gewoonten, conditioneringen en verslavingen.

Het hele traject bestaat uit 6 sessies met verschillende ingangen en soorten van aanpak. Elke sessie eindigt met het geven van een opdracht voor de volgende periode. Ook de Helende Reis en The Work zijn o.a. onderdeel van het traject.

In de intake komen we samen tot een behandelingsplan met alle tot beschikking staande therapievormen, disciplines en oefeningen .

Een effectief traject met vaste tussenpozen

Het is van belang je motivatie aan te wakkeren en wakker te houden om te komen tot genezing van je vreugde in het leven en vrij te zijn van verslavingen, belemmerende conditioneringen en patronen.

Tijdens dit intensieve traject maken we gebruik van een zeer effectieve methode, die de basis aanpakt van elk gedrag dat leidt tot te veel of te weinig eten of elke andere verslaving of storend gedrag als bv computerverslaving , gokken, teveel alcohol, koopverslaving , enz.

Allerlei dwangmatige conditioneringen en emotionele drijfveren die leiden tot in de weg zittende patronen in je leven kunnen tot in de wortel worden aan gepakt. Je haalt letterlijk alle strategieën en beperkende verslavende gedragingen onderuit die je belemmeren om jezelf als vrij en vreugdevol te ervaren. Als je je waarheid herkent en erkent en deze praktische en directe technieken gebruikt, en ze zo tot een nieuwe gewoonte maakt om je los te maken van wat je dwars zit, stop je de eeuwige zelfverwijten, het uitstelgedrag en het opgeef-gedrag.

Door aan de gang te gaan met de diepe emoties die je alsmaar weer aanzetten tot onbewuste en ongezonde keuzes en verslavingen, zal je al snel een enorm effect kunnen bemerken, zoals verandering in je eet/drinkgedrag, omgaan met geld en tijd of waar je verslaving mee te maken heeft enz.

Het opent nieuwe mogelijkheden en wegen voor je die je in gedachten misschien allang niet meer voor mogelijk had gehouden.

Stop met verslavende gewoonten en beperkende conditioneringen; vind je eigen innerlijke vrijheid terug.

NB: Uitgezonderd zijn behandelingen van zware drugs en zware alcoholverslavingen omdat deze een andere aanpak vereisen.

 

Verslavingen, dwangmatige behoeften, schadelijke gedragingen en gewoonten

Bijvoorbeeld: stoppen met roken geeft vaak het bijverschijnsel, dat je meer gaat eten of snoepen en daar door aankomt. Het is dan ook begrijpelijk, dat het fijn is er hulp bij te krijgen om niet van de ene in de andere verslaving te vallen.

Het traject “Bevrijd je zelf” is een krachtige weg om ondersteuning te vinden van waaruit je op eigen kracht loskomt van het roken en vervangende verslavingen en gewoonten.

De bijeffecten van het traject zijn bijzonder positief. Zelfrespect en eigenwaarde en nemen toe door het hervinden van eigen kracht om je niet te laten bepalende door rookverslaving of eetverslaving. Je leert over en van je eigen problemen. Eerst leer je tot in de diepte je patronen op lichamelijk en emotioneel gebied te doorgronden en waar dit mee te maken heeft. Je leert je denken te veranderen om daarbij jezelf niet te veroordelen.

Verslavingen en schadelijke gewoonten kunnen bijkomende problemen opleveren. Zowel emotioneel als fysiek. Bewustwording d.m.v. diverse processen in het traject dragen bij tot herstel verwerking en persoonlijke groei.

Het (weer)tot beschikking krijgen van eigen kracht geeft aanleiding tot vreugde en creativiteit om zodoende niet meer terug te hoeven vallen in oude schadelijke verslavingen en gewoonten en vol (zelf) vertrouwen in het leven te staan.

Wat zijn verslavingen?

Als je merkt dat je de controle verloren hebt het over het gebruik van bepaalde genotsmiddelen of eten of als je een bepaalde gewoonte niet kan stoppen; als je er steeds (obsessief) mee bezig bent echt of in gedachten, kun je constateren dat er sprake is van een bepaalde mate van verslaving of storende conditionering .

Waaraan kan je verslaafd zijn?

Je kunt verslaafd zijn aan van alles; roken ; gokken; seks; koffie drinken; eten; alcohol; Lijnen; Eetverslaving; Eten en uitspugen; (bulimia); Niet eten (anorexia); Chocoladeverslaving; Dropverslaving; Snoepen; Roken; Blowen; Shopverslaving; TV kijken/ Computeren/ games; zelfs aan emoties als verdriet en angst en boosheid enz. En welke dwangmatige gedrag je ook in de weg kan zitten.

Hoe weet je dat je verslaafd bent?

Als je weerstand, moeite ondervindt, als je de verslaving (gewoonte; het patroon); wilt loslaten en wil veranderen naar een gezondere levenshouding.

Wat kan je ervaren in het traject?

Door de persoonlijke aanpak komen allerlei reacties van uit oude patronen/gedragingen omhoog waar je naar leert kijken zonder jezelf er in te verliezen. Je vergroot je waarneming terwijl de gedachten en gevoelens opkomen en je ziet je handelingen. Veroordeel jezelf niet, terwijl er wellicht negatieve emoties opkomen. Zolang je in waarneming blijft; aanwezig bent, blijf bij je positieven ! Geef je zelf regelmatig complimenten voor elke kleine overwinning.

Door meer aandacht te geven aan de positieve ervaringen (schrijf ze op) zullen deze groeien. Door niet in negatieve gevoelens blijven hangen met het denken, voedt je ze niet en dat zal maken dat deze kleiner worden.

Je zult ondersteund worden door allerlei oefeningen en helende ervaringen en door het doen van de opgegeven taken die je tussen de sessies in  thuis kunt uitvoeren .

Waarmee wordt gewerkt?

Naast De helende Reis The Work en Energie Reading, Enneagram en zijn er speciale processen die toegespitst zijn op de persoonlijke situatie van elke cliënt.

 

TEST

Vragen om jezelf te toetsen op verslavend gedrag.

 

Ga voor je zelf na :

 

1. Welk gedrag welke gewoonte of verslaving stoort je in je leven? Welk gedrag, verslaving of welke gewoonte lijk je niet te kunnen stoppen? Je kan het herkennen aan het gevoel van weerstand dat je tegenkomt als je niet gaat toegeven aan deze neiging en als je dit patroon wilt doorbreken.

2. Stel je voor; wat zou je graag voor jezelf willen bewerkstelligen?

3. Hoe ziet het verschil er uit tussen deze twee beelden?

Je moet niet alleen de gewoonte doorbreken en je gedrag wijzigen, maar ook krijg je te maken met reacties, een soort ontwenning en onthoudingsverschijnselen.

4. Let op je ademhaling en geef alle aandacht aan wat je kunt waarnemen in je lichaam, wat gaat er om in je gedachten en welke emoties komen hier uit voort.

5. Wat ben je gewend hiermee te doen?

6. Noteer de weerstanden en argumenteringen.

Als je na deze zelf test ondersteuning wilt in het bevrijden van jezelf bel of mail.