De Helende Reis | The Journey | Coaching en bewustwording
Header

The Journey: toegang tot ons celgeheugen.

Brandon Bays, de grondlegster van the Journey (de helende reis), is erin geslaagd om een therapievorm te ontwikkelen die verder gaat dan alleen het persoonlijkheidsniveau. Haar methode werkt zeer diep, zowel op persoonlijkheidsniveau, als op cel- en ziel niveau. Er wordt in de reis contact gemaakt met onverwerkte emoties die opgeslagen liggen in onze cellen, waardoor wij keer op keer dezelfde patronen tegenkomen. De nieuwe biologie stelt dat al jouw cellen onderdeel zijn van een energieveld en dat dit veld wordt beïnvloed door jouw overtuigingen. Sterker nog, het is het veld dat alle deeltjes creëert. Jouw overtuigingen kunnen dus je genen veranderen.

Candace Pert beschrijft in haar boek ‘Molecules of Emotion’ in haar voor een Nobelprijs genomineerd onderzoek dat uitlegt hoe emoties ons lichaam beïnvloeden op celniveau. Als trauma’s en negatieve emoties niet verwerkt worden, worden ze fysiek opgeslagen als cel geheugen (een biochemische stof die de cel blokkeert), en voorkomen hierdoor dat deze cellen deel uitmaken van de constante (chemische) communicatie die plaatsvindt in het lichaam. De ‘herinneringen’ sluiten deze cellen niet alleen af, maar kunnen leiden tot emotionele en fysieke aandoeningen jaren nadat de gebeurtenis origineel plaatsvond.

In het boek ‘De helende reis’ van Brandon Bays  (ze werkte jarenlang o.a. met mensen als Deepak Chopra, Anthony Robbins en Wayne Dyer), beschrijft zij hoe zij een manier gevonden heeft om direct bij het cel geheugen te komen èn een manier om de onverwerkte emoties zodanig onder ogen te zien, dat ze echt losgelaten kunnen worden. De vastgezette herinneringen kunnen afgevoerd worden en de cellen kunnen zich vernieuwen zonder oude informatie!

Door opnieuw contact te maken met deze emoties en de bijbehorende herinnering, in een Helende Reis proces  wordt het programma dat in onze cellen zit gewist en kunnen er nieuwe gezonde cellen ontstaan die vrij zijn van onverwerkte emoties.

Op deze manier heeft Brandon zichzelf genezen en velen na haar hebben zichzelf door middel van de Helende Reis genezen van ziektes, kwalen of emotionele blokkades en negatieve patronen.

Onze cellen vernieuwen zich continue. Het tempo waarin is afhankelijk van de specifieke cel; een cel in het oog is bijvoorbeeld elke 2e dag vernieuwd waar de cellen van de binnenkant van de maag er 3 dagen over doen. Huidcellen hebben iets minder dan 4 weken nodig en levercellen 6.

Deepak Chopra die spontane genezingen onderzocht kwam tot de ontdekking dat er drie overeenkomsten waren die de mensen die deze spontane genezingen meemaakten :

 1. Ze maakten radicale veranderingen in hun leven mee.
 2. (Mede daardoor) Een ommekeer in hun leefwijze en de leefpatronen met betrekking tot (afhankelijkheid in) hun relaties en de waarden en normen
 3. En bewustwording van een hoger bewustzijn en innerlijke vrijheid.

Hij ontdekte dat een cel informatie en energie bevat.

Je zou je kunnen afvragen, wat er van binnen aan de hand was, toen de blokkade of ziekte ontstond.  Omdat gedachten, gevoelens en handelingen vormen van energie zijn, die positief of negatief ervaren kunnen worden,  worden er soms energiestromingen in gang gezet die  positief, gezond makend werken en soms werken ze negatief, blokkerend en worden we er ziek van.

 1. Gedachten, overtuigingen, Ideeën en de beelden die daarbij horen.
 2.  Gevoelens (emotie)
 3.  Doen en manier van leven hebben invloed op onze gezondheid.

Biologisch worden er enzymen gevormd, soms werken ze creërend en soms vernietigend, afhankelijk van de congruentie; het overeenkomen van onze gedachten gevoelens en handelingen, met onze essentie ons Zijn.

Basisprincipes van de Helende Reis

 • Van nature zijn we vreugde Liefde vrede Rust en Vertrouwen
 • Een cel heeft geheugen: gecodeerde herinnering in eiwitstructuur opgeslagen
 • Kleine voorvallen door je leven heen kunnen uitgroeien tot verwrongen karaktertrekken en lichamelijke afwijkingen.
 • Onze genen zijn dus geconcentreerde en gecodeerde fysieke afdrukken van al deze scheppingsprocessen.
 • DNA –  eiwitstructuur -  bezit informatie over erfelijke en karakteristieke eigenschappen van een persoon.
 • Ziekte betekent Vitaliteit vermindering
 • Vermindering van het afweersysteem
 • Op celniveau is het herstel minder
 • Het natuurlijke bioritme is ontregeld
 • Celdeling kan ontsporen

Als ik kon zijn als mijn cellen

Wat betekent het om een ​​spiritueel leven te leiden? Wie kan me de basisprincipes van spiritualiteit leren? Vreemd genoeg kan mijn eigen lichaam me alles leren wat ik moet weten. De cellen van mijn lichaam doen nu al wat ik wil leren. Mijn lichaam doet alles beter, met meer passie en inzet dan ik. De cellen in mijn lichaam hebben er  geen probleem mee volledig aan het leven deel te nemen.

Honderdduizendmiljard van hen werken stilzwijgend samen met gezamenlijke,  kwaliteiten waar de  de meest spirituele mens, maar ook de meest praktische persoon  jaloers kan zijn.

Deze gedeelde kwaliteiten vertellen  wat een cel is, wat ze niet en wat ze wel moeten doen.
Het Hogere Doel: Een cel werkt als eerste voor het welzijn van het hele lichaam en  als tweede voor het  individuele welzijn  . Indien nodig sterft de cel  voor de  bescherming van het lichaam, de levensduur van een bepaalde cel is een fractie van ons eigen leven.

Elk uur komen duizenden Huidcellen om.  Immuun cellen zijn bestemd voor het afweren van microben. Egoïsme is geen optie, zelfs als het gaat om overleven van een cel.

 • Communicatie : Een cel blijft in contact met elke andere cel. Moleculen als boodschappers racen  naar de verste uithoeken voor  een wens of voornemen, hoe klein ook. Traineren of niet communiceren is geen optie.
 • Bewustzijn: Cellen passen zich aan van moment tot moment. Ze blijven onmiddellijk flexibel inspelen op situaties. Gevangen blijven in starre gewoonten is geen optie voor cellen.
 • Acceptatie: de cellen herkennen elkaar als even belangrijk. Elke functie in het lichaam is afhankelijk met elke andere. Solo functioneren is geen optie.
 • Creativiteit: Hoewel elke cel een reeks unieke functies uitvoert, (levercellen, bijvoorbeeld, kunnen  vijftig afzonderlijke functies uitvoeren), combineren ze deze op een creatieve manier.

Een persoon kan voedsel verteren dat nog nooit eerder gegeten is, denkt gedachten die hij  nooit gedacht had , danst op een manier die hij nooit eerder heeft gezien.

Cellen gehoorzamen aan de universele cyclus van rust en activiteit. Hoewel deze cyclus zich op vele manieren uit, zoals fluctuerende hormoonspiegels, bloeddruk, en spijsvertering ritmes, de meest voor de hand liggende uitdrukking van rust is slaap.

Waarom we moeten slapen is nog steeds een medisch raadsel, maar toch ontwikkelt zich complete disfunctie, als we dat niet doen. In de stilte van de inactiviteit ontstaat de  toekomst van het lichaam. Obsessieve actie is geen optie.