De Helende Reis | The Journey | Coaching en bewustwording
Header

Meest gestelde vragen

Wat is de Helende Reis?

Wat is de Helende Reis (Journey therapie)?

De Helende Reis is een methode die je helpt om pijn en belemmering die liggen opgeslagen in de diepte van je cellen naar boven te halen, en op te lossen, om zo vanuit je ware Zelf en innerlijke kracht je leven ten volle te Leven. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de wijsheid en het zelf genezend vermogen van het lichaam.

Hoe werkt een Helende Reis?

Je maakt contact met de in het lichaam opgeslagen emoties en de herinneringen die er bij horen. De essentie de kern ligt verborgen in de emoties. Oude pijn wordt geuit en bevrijd door emotioneel te openen. Dan ontdek je wat vergeving eigenlijk is en wat het bewerkstelligt. Letterlijk worden oude (eiwit)structuren in het lichaam ontbonden en kunnen nieuwe gezonde cellen zich vormen. Elke cel weet weer hoe te communiceren met andere cellen.

Zie.: The Journey, toegang tot ons celgeheugen

Wanneer werkt De Helende Reis optimaal?

Als je bereid bent je open te stellen en je oude emotionele lading los te laten. Tijdens een Helende Reis ontdoe je jezelf van oude onwaarheden, ideeën waarmee je hebt geleefd. Het vinden van je waarheid en daar mee gaan leven brengt je in innerlijke rust en kracht. Hierdoor komen meer mogelijkheden tot je beschikking. Door de Helende Reis vinden genezing en heling plaats door bewustzijn op het diepste cellulair niveau, meestal met blijvende verbazingwekkende veranderingen, innerlijke conflicten lossen op.

Zie verder: Als je voor een Journeysessie komt.

Waarom persoonlijke therapie in plaats van groepswerk?

Op je eigen tempo met persoonlijke aandacht werkt het optimaal voor je.

Hoeveel sessies zal ik nodig hebben?

Dat kan heel verschillend zijn. Sommige klachten hebben meer processen nodig, omdat er verschillende oorzaken aan ten grondslag liggen. Als er sprake is van een levensbedreigende ziekte, is het aan te bevelen regelmatig meerdere processen te doen. Soms is de genezing 100% andere keren brengt het verlichting van klachten en acceptatie.

Voor welke soort van klachten of problemen werkt de Helende Reis?

Indicaties:

 • Fobieën
 • Verslavingen
 • Faalangst
 • Minderwaardigheidsgevoel
 • Vastgezette patronen en emoties
 • Overspannenheid en burn out
 • Verwerkings na scheiding en verlies
 • Rouw en rouwverwerking
 • ADHD en ADD
 • Chronisch vermoeidheids syndroom
 • Concentratie stoornissen
 • Depressiviteit
 • Langdurige pijnklachten
 • Allerlei fysieke klachten
 • Relatieproblemen
 • Seksuele remmingen
 • Omgaan met afwijzing etc
 • Slapeloosheid

De Helende Reis en andere behandelmethoden 

De Helende Reis is niet bedoeld om je af te houden van van andere genezingswijzen, alternatief of regulier, het is juist om je te ondersteunen en je kracht te vergroten in je eigen gekozen genezi

ngsproces en groei In het veld van genezing zijn er geen garanties, er zijn net zoveel wegen naar genezing als er mensen zijn.

Hopelijk zal het Journeywerk je inspireren en ondersteunen op het pad wat je kiest, en je blij maken over de zelfontdekkingen en heelheid.

Voor wie is de Helende Reis geschikt?

Voor alle mensen, kinderen vanaf 5 jaar (zie ook Helende Reis voor kinderen) en alle volwassenen kunnen de Helende Reis doen. Het gaat vanzelf en je hoeft er niets voor te kunnen of te doen. Het werkt in principe bij iedereen.

Voor wie is De Helende Reis niet geschikt?

Sommige psychiatrisch gediagnosticeerde ziektegevallen zoals terugkerende psychosen, ik vraag je ook hier eerlijk over te zijn in de invulling tijdens de intake zodat we de juiste ingang vinden naar je klachten.

Wat is De Helende Reis niet?

De helende Reis is geen vervanging van reguliere geneeswijzen. Ga bij twijfel over fysieke klachten ook altijd naar de huisarts. De Helende Reis werkt overigens met praktisch alle therapieën heel goed samen. Het proces kan altijd precies aangepast wordt aan jouw wensen en mogelijkheden. Journeytherapeuten zijn niet gekwalificeerd om medische behandeling te geven of medicijnen voor te schrijven.

Hoe lang duurt een Helende Reis?

Er zijn verschillende soorten Helende Reizen, de emotionele reis wordt toegepast op een emotioneel/mentaal probleem, de fysieke reis wordt ingezet bij lichamelijke aandoeningen en ziekten. Heel vaak wordt gekozen voor een combinatie van deze 2 reizen, die langer of korter duren je kunt wel rekenen op 2 à 3 uur. Kinderreizen duren ong. 1 uur. Het kan heel goed werken om preventief een paar keer per jaar een Helende Reis te maken.

Wat te doen als voorbereiding van een Helende Reis?

Als je het boek “De Helende Reis”geschreven door Brandon Bays van te voren leest begrijp je beter hoe het proces werkt en kan je een bewustere keuze maken voor het proces.

Wat gebeurt er na het Journey proces?

Na het proces houden we naar ‘behoefte’ nog een paar keer, contact om feed back te geven en te ontvangen over wat je  ervaart  fysiek, emotioneel wat er eventueel verandert in contacten met anderen.

Neem contact op

Wil je meer weten over wat De Helende Reis voor je kan doen en ben je geïnteresseerd in the Journey, healing of reading?

Neem dan contact met me op, ik maak graag even tijd voor je vrij.

Uw naam (graag invullen)

Uw email (graag invullen)

Telefoonnummer

Je bericht:

Leave a Reply